7 Mayıs 2022
Şeker Pancarı Zararlıları ve Hastalıkları ile Nasıl Mücadele Edilir?
Şeker pancarı yetiştirirken üretime en çok zarar veren şey şeker pancarı zararlıları ve hastalıklarıdır. Pancar hastalıkları ve zararlılarından korunmak için yetiştirirken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Bunlardan birkaçı; yeterli sıcaklığı sağlamak, kök kısmında su birikmemesine dikkat etmek ve ürünlerin yüksek ısıya maruz kalmadığından emin olmaktır.
İçindekiler
- Şeker Pancarı Zararlıları ve Hastalıkları ile Nasıl Mücadele Edilir?
- Şeker Pancarında Sıkça Görülen Zararlılar
- 1- Kist Nematodu
- 2- Pancar Piresi
- 3- Toprak Kurdu
- 4- Tel Kurdu
- 5- Danaburnu
- 6- Yaprak Kurtları
- Şeker Pancarında Sıkça Görülen Hastalıklar
- 1- Rhizomania
- 2- Rhizoctonia
- 3- Kök Yanıklığı
- 4- Şeker Pancarı Küllemesi
- 5- Cercospora Yaprak Lekesi
- Şeker Pancarında Hastalık ve Zararlılar ile Mücadelede Hektaş
İçindekiler
- Şeker Pancarı Zararlıları ve Hastalıkları ile Nasıl Mücadele Edilir?
- Şeker Pancarında Sıkça Görülen Zararlılar
- 1- Kist Nematodu
- 2- Pancar Piresi
- 3- Toprak Kurdu
- 4- Tel Kurdu
- 5- Danaburnu
- 6- Yaprak Kurtları
- Şeker Pancarında Sıkça Görülen Hastalıklar
- 1- Rhizomania
- 2- Rhizoctonia
- 3- Kök Yanıklığı
- 4- Şeker Pancarı Küllemesi
- 5- Cercospora Yaprak Lekesi
- Şeker Pancarında Hastalık ve Zararlılar ile Mücadelede Hektaş
Şeker Pancarı Zararlıları ve Hastalıkları ile Nasıl Mücadele Edilir?
Şeker pancarı yetiştirirken üretime en çok zarar veren şey şeker pancarı zararlıları ve hastalıklarıdır. Pancar hastalıkları ve zararlılarından korunmak için yetiştirirken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Bunlardan birkaçı; yeterli sıcaklığı sağlamak, kök kısmında su birikmemesine dikkat etmek ve ürünlerin yüksek ısıya maruz kalmadığından emin olmaktır.
Şeker pancarının doğru şekilde bakımı yapılmadığında hastalıklara neden olan zararlılar oluşur. Bunlar şeker pancarına zarar verir. Şeker pancarı için iklim ve hava faktörleri önemlidir. İklim şartlarının çok sert olmadığı, sonbaharda ortalama 5 derece olan yerler şeker pancarı yetiştirmek için uygundur. Şeker pancarındaki hastalık ve zararlıların oluşumu engellemek için sulamanın da düzgün yapılması gerekir. Pancarın yetişmesine uygun zaman içinde farklı sulama dönemleri mevcuttur ve bu sulama dönemlerinde kullanılan sulama metodları farklıdır. Aşırı sulama kök çürüklüğüne bağlı hastalıkları artırırken yetersiz sulama da bitkinin verimliliğini düşürerek hastalık ve zararlılara açık hale getir. Şeker pancarı ekildikten sonra doğru şartlarda bakım ve yeterli sulama dışında hastalık ve zararlıları engellemek için başka işlemler de yapılmalıdır. Pancar yetiştirirken pancarın 4-5 yaprağa ulaştığı dönemde kalitesini artırmak için seyreltme ve tekleme işlemi yapılmalıdır. Bu işlem aynı zamanda küçük yaprakların hastalık ve zararlılara karşı korunmasını destekler. Çapalama da toprağın havalanması için yapılan bir başka yöntemdir. Bu yöntemde topraktaki buharlaşma engellenerek yağmur sularının ulaşması sağlanır.
Şeker Pancarında Sıkça Görülen Zararlılar
Şeker pancarı ektikten sonra sağlıklı bir yetişme ve mahsulden verim görmek için hastalık ve zararlılarla mücadele etmeyi bilmek gerekir. Bu nedenle ekimden sonra bitkinin sürekli takibinin yapılması önemlidir. Eğer bitkide zararlı var ise bunun tanımlanıp düzeltilmesi verimi artırır.
Şeker pancarı zararlıları olarak kist nematodu, pancar piresi, toprak kurdu, tel kurdu, danaburnu ve yaprak kurtları sayılabilir. Bunlar tohumların ilk çıktığı zamanlarda ve gelişme aşamalarında şeker pancarına zarar vererek alınacak verimliliği düşürür. Şeker pancarında görülen zararlılar ve onlardan korunabilmek için yapılabileceklere göz atmak yetiştiricilik için faydalı olabilir.
1- Kist Nematodu
Toprakta hareket eden 1 cm’lik solucandır. Şeker pancarının köküne yerleşerek köke zarar verir. Şeker pancarında Kist Nematodu; dış yapraklarda sararma, kuruma, ekilen yerlerde çöküntü, kökler üzerinde küçük kistlerin görülmesi şeklinde gözlemlenir. Kist Nematodu’ndan korunmak için:
- 5 yıl arayla ekim yapılmalıdır.
- Şeker pancarını eklemeden önce beyaz hardal veya yemlik turp ekilmesi iyi gelir.
- Erken ekim olmalıdır.
2- Pancar Piresi
Siyah renkli, 1,5-2 mm büyüklükteki pire çeşididir. Sıcak ve kurak günlerde şeker pancarına daha çok zarar verebilir. Pancar piresinden korunmak için; tohumları ilaçlanmış olanları seçmek ve normal ilaçlama yöntemlerini denemek gerekir.
3- Toprak Kurdu
Toprak kurtları şeker pancarı için en zararlılarından sayılabilir. Gündüzleri toprağın altında görünmez olur, geceleri ise pancarları kesmeye başlar. Toprak Kurdu’nun zararlarını önlemek için hemen ilaçlama yöntemine başvurulmalıdır.
4- Tel Kurdu
Tel kurdu çiftlik gübresinin olduğu rutubetli arazilerde bulunur. Yeni yeni çimlenmeye başlayan şeker pancarı fidesine zarar verir. Tel kurdu zararlısına karşı şeker pancarını korumak için toprağın çapa yöntemi ile havalandırılması ve tohumların ilaçlanması gerekir.
5- Danaburnu
Danaburnu, arazide çiftlik gübresi bulunan yerlerde olur. Toprak altına geçitler açar ve önüne çıkan pancarları keserek büyümesini engeller. Danaburnu zararlısından korunabilmek için ilaçla karıştırılmış nemli kepekler akşama doğru danaburnunun olduğu bölgelere konulmalıdır.
6- Yaprak Kurtları
Çok uzun bir zaman şeker pancarına zarar verme potansiyeli olan yaprak kurtları kahverengi-yeşil bir canlıdır. Şeker pancarı yapraklarının damar aralarındaki yeri yiyerek zarar verir. Yaprak kurtlarıyla mücadele edebilmek için toprak sürekli gözlemlenmeli ve o tip durumlarda beklenmeden ilaçlama yapılmalıdır.
Şeker Pancarında Sıkça Görülen Hastalıklar
Şeker pancarındaki kaliteyi artırabilmek için şeker pancarını hastalıklara karşı korumak ve hastalıklara karşı mücadele etmesine yardımcı olmak gerekir. Şeker pancarı ekilen her yerde tehlike oluşturabilecek hastalıklardan bazıları; rhizomania, rhizoctonia, kök yanıklığı, külleme, cercospora yaprak lekesidir.
Şeker pancarının ekildiği yerlerde sıkça rastlanan bu hastalıklar şeker pancarına zarar vererek yok eder. Şeker pancarı hastalıkları, tarlayı ve pancarı korumak için önceden bilinmelidir. Şeker pancarının ekildiği yerlerde bu hastalıklar görülmeye başlandıysa hemen mücadele sürecine girilmelidir. Şeker pancarında görülen hastalıklar ve zararlarının engellenmesi için yapılabileceklere göz atarak siz de ürünlerinizi koruyabilirsiniz.
1- Rhizomania
Şeker pancarı hastalıkları deyince ilk sıralarda yer alan rhizomania hastalığına mantar sporları neden olur. Viral hastalık grubuna girer. Belirti olarak; yapraklarda sıcakta solma oluyorsa, kökün alt kısmında darlaşma meydana geldiyse ve kökte sakallaşma görülür. Geçirgensiz toprakta ve ortak kullanılan zirai aletlerde daha fazla görülebilir. Rhizomaniayı engellemek için bunlara dikkat etmek gerekir:
- Zamanında ekim yapmak
- Dipkazan çekmek
- Dayanıklı çeşitlerin seçilip, ekilmesine özen göstermek
- Ölçülü sulama yapmak
2- Rhizoctonia
Kök çürüklüğüne neden olan solani mantarı rhizoctonia hastalığına neden olur. Bu hastalık şeker pancarında kahverengi çürümeler şeklinde kendisini gösterir. Kötü toprak yapısı ve sıcaklar bu hastalığın yayılmasını tetikler. Rhizoctonia hastalığına karşı şeker pancarını korumak için bunlara dikkat etmek önemlidir:
- Ekimin 5 yılda bir yapılması
- Toprak sıkışmasını engelleyerek toprağın yapısı iyileştirilmesi
- Bu hastalığa toleransı olan şeker pancarı türlerini tercih etmek
3- Kök Yanıklığı
Kök yanıklığı hastalığı şeker pancarının ekildiği yerlerde çimlenme ve bitki sayısının azalması şeklinde görülür. Topraktaki rutubet ve hava sıcaklığı bu hastalığın ortaya çıkmasını etkiler. Bu hastalık tohum daha çimlenirken başlar ve 12 hafta sürebilir. Bu hastalık şeker pancarını ele geçirerek gelişimini durdurur ve bir süre sonra da biitkinin ölmesine neden olur. Bu hastalığı önlemek için; tohum ve tarla ilaçlanmalı, aşırı sulamalardan ve azotlu gübrelemeden kaçınılmalıdır.
4- Şeker Pancarı Küllemesi
Külleme, yazların sıcak ve kurak geçtiği şeker pancarı ekilen yerlerde olur. Yapraklar üzerinde beyaz un gibi bir tabakanın meydana gelmesine neden olur. Çok hızlı yayılma süresi bulunan küllemeden pancarı korumak için ilaçlı müdahale yapılmalıdır.
5- Cercospora Yaprak Lekesi
Yapraklarda kırmızı ve kahverengi lekeler olarak ortaya çıkar. Hastalığın daha yayıldığı dönemlerde bu lekeler büyür ve sonrasında yaprakların solmasına neden olur. Yaprak hastalığını önlemek için şeker pancarı ekerken ara verilmeli ve hastalığa toleransı olan çeşitler ekilmelidir.
Şeker Pancarında Hastalık ve Zararlılar ile Mücadelede Hektaş
Dünyanın birçok yerinde yetiştirilen ve mutfaklar için önemli sayılan şeker üretimi şeker pancarı yetiştiriciliği ile elde edilir. Pancardan şeker üretmeye çalışırken bazı hastalık ve zararlılar ile mücadele gerekebilir. Hektaş şeker pancarına yönelik çözümleri sayesinde bu üreticiliği destekler. Hektaş çözümleri şöyle sıranabilir:
- Rauma: Karışım olan bir ilaçtır. Bitki yapraklarına uygulanarak oradan da bitkiye ulaşır. Hastalık ve zararlılara karşı şeker pancarını koruyan bu ilaç mantarların önlenmesini ve onlardan kaynaklanan bitki ölümünün önüne geçilmesine yardımcı olur.
- Deltharin: Sinek, güve ve böceklere karşı şeker pancarını korur.
- Sutra: Kurt, güve ve böceklere karşı geliştirilmiş birçok ilacın karışımıdır.
- Arrivo: Bitki koruyucu içeriğe sahip bu ilaç kalkan böcekleri, pancar piresi ve yaprak böceği gibi hastalıklara karşı kullanılır.
- Phaeton: Şeker pancarı çıktıktan sonra kullanılır. Yapraklar ortalama 2-4 cm iken başlanmalı ve düzenli olarak kullanılmalıdır. Yaparklar 15-20 cm oluncaya kadar devam edilir.
- Lastpoint: Şeker pancarındaki yaprak lekesi hastalığı karşı mücadele vermek için geliştirilmiştir.
Türkiye’deki önemli zirai tarım ilaçları üreten üreticilerinin başında gelen Hektaş bitki koruma ürünleri sayesinde her türlü olumsuzlukla mücadelede yanınızda olur. Hektaş’ın tarım sektöründeki tecrübesiyle geliştirdiği ürünlerden faydalanmak için siz de seçeneklere göz atabilirsiniz.
Benzer Bloglar
-
1 Mayıs 2023
Biber Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Biber Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele1 Mayıs 2023 Bitki Koruma -
27 Mart 2023
Biber Gübreleme Nasıl Olmalı?
Biber Gübreleme Nasıl Olmalı?27 Mart 2023 Bitki Besleme -
21 Mart 2023
Biber Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?
Biber Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?21 Mart 2023 Bitki Koruma -
20 Mart 2023
Biber Nasıl Sulanmalı?
Biber Nasıl Sulanmalı?20 Mart 2023 Bitki Besleme -
16 Mart 2023
Türkiye’de Biber Hangi Bölgede ve İklimde Yetişir?
Türkiye’de Biber Hangi Bölgede ve İklimde Yetişir?16 Mart 2023 Bitki Koruma -
10 Mart 2023
Biber Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Biber Nasıl Yetiştirilir?
Biber Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Biber Nasıl Yetiştirilir?10 Mart 2023 Bitki Koruma -
7 Mart 2023
Nektarin Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Nektarin Nasıl Yetiştirilir?
Nektarin Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Nektarin Nasıl Yetiştirilir?7 Mart 2023 Bitki Koruma -
24 Mart 2023
Kayısı Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Kayısı Nasıl Yetiştirilir?
Kayısı Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Kayısı Nasıl Yetiştirilir?24 Mart 2023 Bitki Koruma -
15 Mart 2023
Kanola Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Kanola Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele15 Mart 2023 Bitki Koruma -
14 Ocak 2024
Nektarin Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Nektarin Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele14 Ocak 2024 Bitki Koruma -
8 Ocak 2024
Nektarin Gübreleme Nasıl Olmalı?
Nektarin Gübreleme Nasıl Olmalı?8 Ocak 2024 Bitki Besleme -
17 Aralık 2023
Nektarin Ağaçları Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Nektarin Ağaçları Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?17 Aralık 2023 Bitki Koruma -
21 Kasım 2023
Nektarin Nasıl Sulanmalı?
Nektarin Nasıl Sulanmalı?21 Kasım 2023 Bitki Besleme -
12 Ağustos 2023
Türkiye’de Nektarin Hangi Bölgede ve Mevsimde Yetişir?
Türkiye’de Nektarin Hangi Bölgede ve Mevsimde Yetişir?12 Ağustos 2023 Bitki Koruma -
1 Temmuz 2023
Kayısı Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Kayısı Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele1 Temmuz 2023 Bitki Koruma -
15 Haziran 2023
Kayısı Gübreleme Nasıl Olmalı?
Kayısı Gübreleme Nasıl Olmalı?15 Haziran 2023 Bitki Besleme -
2 Haziran 2023
Kayısı Nasıl Sulanmalı?
Kayısı Nasıl Sulanmalı?2 Haziran 2023 Bitki Besleme -
11 Mayıs 2023
Kayısı Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Kayısı Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?11 Mayıs 2023 Bitki Koruma -
3 Nisan 2023
Türkiye’de Kayısı Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Kayısı Hangi Bölgede Yetişir?3 Nisan 2023 Bitki Koruma -
8 Mart 2023
Kanola Gübreleme Nasıl Olmalı?
Kanola Gübreleme Nasıl Olmalı?8 Mart 2023 Bitki Besleme -
1 Mart 2023
Kanola Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Kanola Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?1 Mart 2023 Bitki Koruma -
27 Şubat 2023
Kanola Nasıl Sulanmalı?
Kanola Nasıl Sulanmalı?27 Şubat 2023 Bitki Besleme -
21 Şubat 2023
Türkiye’de Kanola Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Kanola Hangi Bölgede Yetişir?21 Şubat 2023 Bitki Koruma -
11 Şubat 2023
Kanola Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Kanola Nasıl Yetiştirilir?
Kanola Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Kanola Nasıl Yetiştirilir?11 Şubat 2023 Bitki Koruma -
1 Şubat 2023
Toprak Asitlenmesi Nedir? Nedenleri Nelerdir?
Toprak Asitlenmesi Nedir? Nedenleri Nelerdir?1 Şubat 2023 Akıllı Tarım -
28 Ocak 2023
Hassas Tarım Nedir? Nasıl Yapılır?
Hassas Tarım Nedir? Nasıl Yapılır?28 Ocak 2023 Akıllı Tarım -
16 Ocak 2023
Dikey Tarım Nedir?
Dikey Tarım Nedir?16 Ocak 2023 Akıllı Tarım -
12 Ekim 2022
Biçerdöverle Hasat Nasıl Yapılır?
Biçerdöverle Hasat Nasıl Yapılır?12 Ekim 2022 Akıllı Tarım -
9 Ekim 2022
Erozyon Nedir?
Erozyon Nedir?9 Ekim 2022 Akıllı Tarım -
7 Ekim 2022
Yabancı Otlarla Mücadele Nasıl Yapılır?
Yabancı Otlarla Mücadele Nasıl Yapılır?7 Ekim 2022 Bitki Koruma -
5 Ekim 2022
Ceviz Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Ceviz Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele5 Ekim 2022 Bitki Koruma -
2 Ekim 2022
Ceviz Gübreleme Nasıl Olmalı?
Ceviz Gübreleme Nasıl Olmalı?2 Ekim 2022 Bitki Besleme -
1 Ekim 2022
Ceviz Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Ceviz Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?1 Ekim 2022 Bitki Koruma -
28 Eylül 2022
Ceviz Nasıl Sulanmalı?
Ceviz Nasıl Sulanmalı?28 Eylül 2022 Bitki Besleme -
26 Eylül 2022
Türkiye’de Ceviz Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Ceviz Hangi Bölgede Yetişir?26 Eylül 2022 Bitki Koruma -
25 Eylül 2022
Ceviz Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Ceviz Nasıl Yetiştirilir?
Ceviz Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Ceviz Nasıl Yetiştirilir?25 Eylül 2022 Bitki Koruma -
22 Eylül 2022
Fındık Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Fındık Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele22 Eylül 2022 Bitki Koruma -
21 Eylül 2022
Fındık Gübreleme Nasıl Olmalı?
Fındık Gübreleme Nasıl Olmalı?21 Eylül 2022 Bitki Besleme -
18 Eylül 2022
Fındık Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Fındık Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?18 Eylül 2022 Bitki Koruma -
14 Eylül 2022
Fındık Nasıl Sulanmalı?
Fındık Nasıl Sulanmalı?14 Eylül 2022 Bitki Besleme -
11 Eylül 2022
Türkiye’de Fındık Hangi Mevsimde Yetişir?
Türkiye’de Fındık Hangi Mevsimde Yetişir?11 Eylül 2022 Bitki Koruma -
8 Eylül 2022
Fındık Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Fındık Nasıl Yetiştirilir?
Fındık Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Fındık Nasıl Yetiştirilir?8 Eylül 2022 Bitki Koruma -
7 Eylül 2022
Organik Tarım Nedir? Organik Tarım Nasıl Yapılır?
Organik Tarım Nedir? Organik Tarım Nasıl Yapılır?7 Eylül 2022 Akıllı Tarım -
3 Eylül 2022
Torfta Bitki Nasıl Yetiştirilir?
Torfta Bitki Nasıl Yetiştirilir?3 Eylül 2022 Akıllı Tarım -
2 Eylül 2022
Bitki Beslemesinde Kalsiyum Neden Önemlidir?
Bitki Beslemesinde Kalsiyum Neden Önemlidir?2 Eylül 2022 Bitki Besleme -
30 Ağustos 2022
Bitkilerde Demir Eksikliği Nedir? Nasıl Giderilir?
Bitkilerde Demir Eksikliği Nedir? Nasıl Giderilir?30 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
27 Ağustos 2022
Damla Sulama Sisteminin Yararları Nelerdir?
Damla Sulama Sisteminin Yararları Nelerdir?27 Ağustos 2022 Akıllı Tarım -
24 Ağustos 2022
Toprak Analizine Göre Gübreleme Nasıl Yapılır?
Toprak Analizine Göre Gübreleme Nasıl Yapılır?24 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
23 Ağustos 2022
Patates Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Patates Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele23 Ağustos 2022 Bitki Koruma -
20 Ağustos 2022
Patates Gübreleme Nasıl Olmalı
Patates Gübreleme Nasıl Olmalı20 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
18 Ağustos 2022
Patates Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?
Patates Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?18 Ağustos 2022 Bitki Koruma -
17 Ağustos 2022
Patates Nasıl Sulanmalı?
Patates Nasıl Sulanmalı?17 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
16 Ağustos 2022
Türkiye’de Patates Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Patates Hangi Bölgede Yetişir?16 Ağustos 2022 Bitki Koruma -
14 Ağustos 2022
Patates Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Patates Nasıl Yetiştirilir?
Patates Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Patates Nasıl Yetiştirilir?14 Ağustos 2022 Bitki Koruma -
12 Ağustos 2022
Çilek Gübreleme Nasıl Olmalı
Çilek Gübreleme Nasıl Olmalı12 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
11 Ağustos 2022
Çilek Nasıl Sulanmalı
Çilek Nasıl Sulanmalı11 Ağustos 2022 Bitki Besleme -
7 Ağustos 2022
Çilek Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Çilek Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele7 Ağustos 2022 Bitki Koruma -
2 Ağustos 2022
Çilek Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir
Çilek Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir2 Ağustos 2022 2 dk Bitki Koruma -
29 Temmuz 2022
Çilek Hangi Mevsimde ve Hangi Bölgede Yetişir?
Çilek Hangi Mevsimde ve Hangi Bölgede Yetişir?29 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
25 Temmuz 2022
Çilek Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Çilek Nasıl Yetiştirilir?
Çilek Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Çilek Nasıl Yetiştirilir?25 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
20 Temmuz 2022
Domates Gübreleme Nasıl Olmalı
Domates Gübreleme Nasıl Olmalı20 Temmuz 2022 Bitki Besleme -
17 Temmuz 2022
Domates Nasıl Sulanmalı
Domates Nasıl Sulanmalı17 Temmuz 2022 Bitki Besleme -
14 Temmuz 2022
Domates Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Domates Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele14 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
11 Temmuz 2022
Domates Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir
Domates Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir11 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
8 Temmuz 2022
Türkiye’de Domates Hangi Bölgede Yetişir
Türkiye’de Domates Hangi Bölgede Yetişir8 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
5 Temmuz 2022
Domates Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Domates Nasıl Yetiştirilir?
Domates Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Domates Nasıl Yetiştirilir?5 Temmuz 2022 Bitki Koruma -
4 Temmuz 2022
Zeytinde Gübreleme Nasıl Olmalı
Zeytinde Gübreleme Nasıl Olmalı4 Temmuz 2022 Bitki Besleme -
1 Temmuz 2022
Elma Ağaçlarında Gübreleme Nasıl Olmalı
Elma Ağaçlarında Gübreleme Nasıl Olmalı1 Temmuz 2022 Bitki Besleme -
27 Haziran 2022
Zeytinde Sulama Nasıl Olmalı
Zeytinde Sulama Nasıl Olmalı27 Haziran 2022 Bitki Besleme -
23 Haziran 2022
Elma Ağacı Nasıl Sulanmalı
Elma Ağacı Nasıl Sulanmalı23 Haziran 2022 Bitki Besleme -
19 Haziran 2022
Zeytin Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Zeytin Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele19 Haziran 2022 Bitki Koruma -
15 Haziran 2022
Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır
Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır15 Haziran 2022 Akıllı Tarım -
12 Haziran 2022
Elma Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Elma Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele12 Haziran 2022 Bitki Koruma -
11 Haziran 2022
Zeytin Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?
Zeytin Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir?11 Haziran 2022 Bitki Koruma -
6 Haziran 2022
Örtü Altı Yetiştiriciliği Nedir? Nasıl Yapılır?
Örtü Altı Yetiştiriciliği Nedir? Nasıl Yapılır?6 Haziran 2022 Akıllı Tarım -
3 Haziran 2022
Elma Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir
Elma Ne Zaman Dikilir ve Hasat Edilir3 Haziran 2022 Bitki Koruma -
30 Mayıs 2022
Zeytin Hangi Bölgede Yetişir?
Zeytin Hangi Bölgede Yetişir?30 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
25 Mayıs 2022
Tarımda Kışlık Bakım ve Mücadele
Tarımda Kışlık Bakım ve Mücadele25 Mayıs 2022 Akıllı Tarım -
21 Mayıs 2022
Türkiye’de Elma Hangi Bölgede Yetişir
Türkiye’de Elma Hangi Bölgede Yetişir21 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
16 Mayıs 2022
Zeytin Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Zeytin Nasıl Yetiştirilir
Zeytin Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Zeytin Nasıl Yetiştirilir16 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
15 Mayıs 2022
Kış Aylarında Meyve Ağacı Bakımı Nasıl Yapılmalı?
Kış Aylarında Meyve Ağacı Bakımı Nasıl Yapılmalı?15 Mayıs 2022 Akıllı Tarım -
14 Mayıs 2022
Elma Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Elma Nasıl Yetiştirilir?
Elma Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Elma Nasıl Yetiştirilir?14 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
12 Mayıs 2022
Şeker Pancarında Gübreleme Nasıl Olmalı?
Şeker Pancarında Gübreleme Nasıl Olmalı?12 Mayıs 2022 Bitki Besleme -
11 Mayıs 2022
Şeker Pancarı Yetiştiriciliğinde Sulama
Şeker Pancarı Yetiştiriciliğinde Sulama11 Mayıs 2022 Bitki Besleme -
3 Mayıs 2022
Türkiye’de Şeker Pancarı Hangi Bölgede Yetişir
Türkiye’de Şeker Pancarı Hangi Bölgede Yetişir3 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
1 Mayıs 2022
Şeker Pancarı Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?
Şeker Pancarı Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?1 Mayıs 2022 Bitki Koruma -
30 Nisan 2022
Şeker Pancarı Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Şeker Pancarı Nasıl Yetiştirilir?
Şeker Pancarı Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Şeker Pancarı Nasıl Yetiştirilir?30 Nisan 2022 Bitki Koruma -
26 Nisan 2022
Topraksız (Hidroponik) Tarım Nedir?
Topraksız (Hidroponik) Tarım Nedir?26 Nisan 2022 Akıllı Tarım -
28 Nisan 2022
Nematodların Genel Özellikleri Nelerdir?
Nematodların Genel Özellikleri Nelerdir?28 Nisan 2022 Bitki Koruma -
26 Nisan 2022
Buğday Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?
Buğday Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?26 Nisan 2022 Bitki Koruma -
25 Nisan 2022
Türkiye’de Buğday Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Buğday Hangi Bölgede Yetişir?25 Nisan 2022 Akıllı Tarım -
23 Nisan 2022
Buğdayda Gübreleme Nasıl Olmalı?
Buğdayda Gübreleme Nasıl Olmalı?23 Nisan 2022 Bitki Besleme -
20 Nisan 2022
Buğdayda Sulama Nasıl Olmalı?
Buğdayda Sulama Nasıl Olmalı?20 Nisan 2022 Bitki Besleme -
14 Nisan 2022
Tarımda Teknoloji Kullanımı ve Popüler Tarım Teknolojileri
Tarımda Teknoloji Kullanımı ve Popüler Tarım Teknolojileri14 Nisan 2022 Akıllı Tarım -
13 Nisan 2022
Buğday Yetiştiriciliğine Dair Her Şey
Buğday Yetiştiriciliğine Dair Her Şey13 Nisan 2022 Akıllı Tarım -
10 Nisan 2022
Akıllı Tarım Nedir?
Akıllı Tarım Nedir?10 Nisan 2022 Akıllı Tarım -
9 Nisan 2022
Mısırda Sulama Nasıl Olmalı
Mısırda Sulama Nasıl Olmalı9 Nisan 2022 Bitki Besleme -
5 Nisan 2022
Mısırda Bitki Besleme Nasıl Olmalı?
Mısırda Bitki Besleme Nasıl Olmalı?5 Nisan 2022 Bitki Besleme -
3 Nisan 2022
Mısır Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele
Mısır Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele3 Nisan 2022 Bitki Koruma -
30 Mart 2022
Mısır Ne Zaman Ekilir?
Mısır Ne Zaman Ekilir?30 Mart 2022 Akıllı Tarım -
28 Mart 2022
Mısır Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
Mısır Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?28 Mart 2022 Akıllı Tarım -
23 Mart 2022
İş Güvenliğinde İkinci Adım
İş Güvenliğinde İkinci Adım23 Mart 2022 Akıllı Tarım -
20 Mart 2022
Nematod Mücadelesinin İpuçları
Nematod Mücadelesinin İpuçları20 Mart 2022 Bitki Koruma -
19 Mart 2022
Sulama Teknolojileri
Sulama Teknolojileri19 Mart 2022 Akıllı Tarım -
17 Mart 2022
Rakamlarla Domates
Rakamlarla Domates17 Mart 2022 Akıllı Tarım -
13 Mart 2022
İlaçlama Sonrasında İş Güvenliği Adımları
İlaçlama Sonrasında İş Güvenliği Adımları13 Mart 2022 Bitki Koruma -
12 Mart 2022
Pamukta Bitki Besleme Nasıl Olmalı?
Pamukta Bitki Besleme Nasıl Olmalı?12 Mart 2022 Akıllı Tarım -
10 Mart 2022
Pamuk Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele
Pamuk Zararlıları ve Hastalıkları ile Mücadele10 Mart 2022 Akıllı Tarım -
6 Mart 2022
Rakamlarla Patates
Rakamlarla Patates6 Mart 2022 Bitki Koruma -
5 Mart 2022
Türkiye’de Pamuk Hangi Bölgede Yetişir?
Türkiye’de Pamuk Hangi Bölgede Yetişir?5 Mart 2022 Bitki Besleme -
3 Mart 2022
Yeni Nesil İleri Teknoloji Gübre Nedir?
Yeni Nesil İleri Teknoloji Gübre Nedir?3 Mart 2022 Bitki Besleme -
2 Mart 2022
Karasinek İle Neden Mücadele Edilmeli
Karasinek İle Neden Mücadele Edilmeli2 Mart 2022 Bitki Koruma -
28 Şubat 2022
Pamukta Sulama Nasıl Olmalı?
Pamukta Sulama Nasıl Olmalı?28 Şubat 2022 Bitki Koruma -
25 Şubat 2022
Tarımda Uzaktan Erişim Araçları Geleceği Şekillendiriyor
Tarımda Uzaktan Erişim Araçları Geleceği Şekillendiriyor25 Şubat 2022 Akıllı Tarım -
20 Şubat 2022
Pamuk Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?
Pamuk Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir?20 Şubat 2022 Akıllı Tarım -
18 Şubat 2022
Turunçgil Ailesi
Turunçgil Ailesi18 Şubat 2022 Bitki Koruma -
16 Şubat 2022
Pamuk Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Pamuk Nasıl Yetiştirilir?
Pamuk Yetiştiriciliğine Dair Her Şey: Pamuk Nasıl Yetiştirilir?16 Şubat 2022 Akıllı Tarım -
15 Şubat 2022
Tarımın Doğru Bilinen Yanlışları
Tarımın Doğru Bilinen Yanlışları15 Şubat 2022 Akıllı Tarım -
11 Şubat 2022
Bitki Besleme Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Bitki Besleme Hakkında Bilmeniz Gerekenler11 Şubat 2022 Bitki Besleme -
10 Şubat 2022
Silajlık Mısır Çeşidinin Önemi
Silajlık Mısır Çeşidinin Önemi10 Şubat 2022 Tohum -
7 Şubat 2022
Bitki Koruma Ürünlerini Uygularken Nelere Dikkat Edilmeli
Bitki Koruma Ürünlerini Uygularken Nelere Dikkat Edilmeli7 Şubat 2022 Bitki Koruma -
5 Şubat 2022
Şekerpancarı Püf Noktaları
Şekerpancarı Püf Noktaları5 Şubat 2022 Bitki Koruma -
2 Şubat 2022
Tarımda Yeni Trend: Sensörler
Tarımda Yeni Trend: Sensörler2 Şubat 2022 Akıllı Tarım -
30 Ocak 2022
Kök ve Kökboğazı Çürüklüğü İle Mücadelenin İpuçları
Kök ve Kökboğazı Çürüklüğü İle Mücadelenin İpuçları30 Ocak 2022 Bitki Koruma -
26 Ocak 2022
Tohum Islah Çalışmaları
Tohum Islah Çalışmaları26 Ocak 2022 Tohum -
24 Ocak 2022
Blok Zinciri Teknolojisi Tarımda Şeffaflığın Anahtarı
Blok Zinciri Teknolojisi Tarımda Şeffaflığın Anahtarı24 Ocak 2022 Akıllı Tarım -
21 Ocak 2022
Gübreleme Önerileri
Gübreleme Önerileri21 Ocak 2022 Bitki Koruma -
20 Ocak 2022
Domateste Trend Çeşitler
Domateste Trend Çeşitler20 Ocak 2022 Tohum -
17 Ocak 2022
Bitki Korumanın Yeni Yüzü
Bitki Korumanın Yeni Yüzü17 Ocak 2022 Bitki Koruma -
15 Ocak 2022
Örtü Altı Tarım Hektaş İle Gelişiyor
Örtü Altı Tarım Hektaş İle Gelişiyor15 Ocak 2022 Akıllı Tarım -
11 Ocak 2022
İnhibitörlü Gübreler
İnhibitörlü Gübreler11 Ocak 2022 Bitki Besleme -
10 Ocak 2022
Tarımda da Önce İş Güvenliği
Tarımda da Önce İş Güvenliği10 Ocak 2022 Akıllı Tarım -
7 Ocak 2022
Elmada Hektaş İmzası
Elmada Hektaş İmzası7 Ocak 2022 2 dk Bitki Koruma -
3 Ocak 2022
Modern Tarımın En Yeni Üyesi: Drone
Modern Tarımın En Yeni Üyesi: Drone3 Ocak 2022 Akıllı Tarım